• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Παιδί

iatrica

Ο περιορισμός του χρόνου που περνά το παιδί μπροστά στην τηλεόραση ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, ελάχιστα βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Της Ελένης Δασκαλάκη. Τα ταξίδια είναι υπέροχα αλλά τα ατυχήματα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα υγείας των παιδιών και των νέων. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 1000 παιδιά και νέοι χάνουν τη ζωή τους από ατυχήματα, κυρίως τροχαία.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Σε κίνδυνο εκθέτουν τα παιδιά οι γονείς κάθε φορά που τα μεταφέρουν με το αυτοκίνητο, είτε μέσα σε καλαθούνες ή πορτ-μπεμπέ, είτε κρατώντας τα στην αγκαλιά τους. Ο μη ασφαλής τρόπος μεταφοράς αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας άνω των 4 ετών στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Καθησυχαστική για τους γονείς είναι μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσα παιδιά αργούν να μιλήσουν, είναι απίθανο να έχουν αργότερα στη ζωή τους νοητικά, ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα