• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Καρδιολογικά/Αγγειακά

iatrica

Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δια βίου στέρηση της τροφής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού νοσήματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο European Heart Journal.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Είναι γνωστό ότι η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Νέα έρευνα αναφέρει ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί ενδεχομένως να είναι σημαντικά αυξημένος ακόμα και για όσους εμφανίζουν ελαφρά άνοδο της αρτηριακής πίεσης - κατάσταση που ονομάζεται προϋπέρταση.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Γράφει ο Δημήτριος Κρεμαστινός, Καθηγητής Καρδιολογίας.Είναι απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Όταν ρωτήσεις αρρώστους που πάσχουν από στεφανιαία νόσο τι φοβούνται περισσότερο, οι δύο στους τρεις θα σου πούν τις στενώσεις και τα βουλώματα των στεφανιαίων αρτηριών που τα βλέπουν στη στεφανιογραφία.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Φροντίστε την καρδιά της οικογένειάς σας, συνιστά η Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία, με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, που έχει ως σύνθημα «Eνας κόσμος, ένα σπίτι, μια καρδιά».

Διαβάστε περισσότερα