Η κοιλιοκάκη είναι μια νόσος του λεπτού εντέρου, η οποία προκαλείται από τη δυσανεξία που παρουσιάζουν κάποια γενετικά προδιατεθειμένα άτομα στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρόμη.
Διαβάστε περισσότεραΤης Καλλιόπης Σωτηράκη, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (MSc).Τα σύγχρονα ζευγάρια είναι πιθανό να απασχολούνται στο ίδιο περιβάλλον εργασίας, σε μία προσπάθειά τους να συντονίσουν το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις των δύο συντρόφων.
Διαβάστε περισσότεραΣε όλα τα κολυμβητήρια ζητείται ιατρικό πιστοποιητικό υγείας προκειμένου να επιτραπεί η κολύμβηση. Όμως, από πλευράς ουσίας, δεν υπάρχει δυστυχώς καμία εξέταση και καμία μέθοδος που να μπορεί να προβλέψει τις ειδικές συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε πνιγμό, ακόμα και ένα απόλυτα υγιές άτομο.
Διαβάστε περισσότεραΤα νεογνά μπορούν να ανταποκρίνονται στα συναισθήματα ανθρώπινης φωνής σε ηλικία μόλις 3 μηνών-νωρίτερα από ότι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα-εκτιμούν ερευνητές.
Διαβάστε περισσότεραΗ πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα συστατικά της τροφής που αποδίδουν ενέργεια στον οργανισμό και μάλιστα αντίστοιχη των υδατανθράκων, κυρίως σε ακραίες καταστάσεις, όπως η ασιτία.
Διαβάστε περισσότερα