• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

ΑΡΘΡΑ

iatrica

Στον επόμενο χτύπο της καρδιάς. πόνος. Ένας πόνος δυνατός, άγνωστος, που καρφώνεται στο πίσω μέρος του στέρνου προς τα αριστερά και απλώνεται πίσω στην ωμοπλάτη - και που συχνά έρχεται χωρίς προειδοποίηση, σαν απρόσκλητος επισκέπτης1

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η στεφανιαία νόσος ή ισχαιμική καρδιοπάθεια, είναι μια συχνή και σοβαρή πάθηση της καρδιάς. Οφείλεται σε σκλήρυνση και στένωση των στεφανιαίων αγγείων, τα οποία διοχετεύουν αίμα στον καρδιακό μυ. Μπορεί να εκδηλωθεί είτε με τη μορφή της στηθάγχης, είτε με τη μορφή εμφράγματος.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πολύ πρόσφατα η αμερικανική διαβητολογική εταιρεία ανακοίνωσε την ανανεωμένη επίσημη θέση της για το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη. Πολύ συνοπτικά, οι οδηγίες προσπαθούν να καλύψουν όλες τις διαστάσεις της σύνθετης αυτής νόσου.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Μέτρηση του πρωινού σακχάρου νηστείας Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη εξέταση. Προϋποθέτει να είμαστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την κάνουμε. Οι φυσιολογικές τιμές στο σάκχαρο νηστείας κυμαίνονται από 60 mg% - 110mg% (0,60 γρ. μέχρι 1,10 γρ). Αυξημένη τιμή θεωρείται πάνω από 125 mg.

Διαβάστε περισσότερα