• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Υγεία & Επιστήμη

iatrica

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου δύο (ο διαβήτης δηλαδή που δεν απαιτεί χορήγηση ινσουλίνης από την έναρξή του), είναι μία επικίνδυνη νόσος, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της υψηλής και αυξανόμενης συχνότητάς της.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η ακμή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες δερματοπάθειες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), το 85% των εφήβων και νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 12 έως 24 ετών, πάσχουν από αυτήν, με το 25% από αυτούς να αποκτούν μόνιμα σημάδια – ήπια έως σοβαρά - εξαιτίας της.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η γρίπη από τον ιό Η1Ν1 είναι πάλι σε παρόξυνση. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών που προκαλεί, ενώ πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς εμφανίζουν πνευμονία σε συνδυασμό με τη γρίπη Η1Ν1.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Αυτή η νόσος περιγράφτηκε το 1967 από έναν Ιάπωνα παιδίατρο, τον Tomisaku Kawasaki. Αναγνώρισε μία ομάδα παιδιών με πυρετό, δερματικό εξάνθημα, επιπεφυκίτιδα, ενάνθημα, δηλαδή ερυθρότητα του στόματος και του φάρυγγα, διόγκωση των χεριών, των ποδιών και των τραχηλικών λεμφαδένων.

Διαβάστε περισσότερα