• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Κακοήθη νοσήματα

iatrica

Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους από το κοντινό μας, οικογενειακό και φιλικό, περιβάλλον οι οποίοι νοσούν από κάποιο χρόνιο νόσημα, όπως ο καρκίνος. Το ερώτημα είναι αν μπορεί και κατά πόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών, το οικογενειακό περιβάλλον, να παίξει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί προς τον ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το φαρμακευτικό σκεύασμα everolimus για τη θεραπεία των μη χειρουργήσιμων ή μεταστατικών, καλώς ή μετρίως διαφοροποιημένων νευροενδοκρινών όγκων (NET) του παγκρέατος σε ενήλικες με προοδευτική νόσο.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

O καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό καρκίνο που προσβάλλει τους άνδρες. Η συχνότητα αυξάνει με την ηλικία. Ο καρκίνος του προστάτη έχει μακρά κλινική πορεία και είναι χωρίς συμπτώματα επί μακρόν. Οι περισσότεροι όγκοι του προστάτη είναι αδενοκαρκινώματα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Ασθενείς που έλαβαν μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύονται να εκφραστούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Οι δυσκολίες στην ομιλία μεταξύ των καρκινοπαθών που υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία ήταν διπλάσιες από αυτές όσων δεν υποβλήθηκαν στην αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα