• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

ΑΡΘΡΑ

iatrica

Το συνδυασμένο αντισυλληπτικό χάπι είναι γνωστό και σαν 'το χάπι'. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλλά όλα περιέχουν δύο ορμόνες: οιστρογόνο και προγεστερόνη.Το χάπι είναι παραπάνω από 99% αποτελεσματικό αν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το χάπι, 100 γυναίκες για ένα χρόνο, λιγότερο από μία θα μείνει

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Καινούργια οπτική στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων από τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί ως σήμερα.Νέοι ορίζοντες για την πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων ανοίγονται χάρη στα ευρήματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Genetics».

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Είναι ύπουλη, πονηρή και αιφνίδια. Η οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά – η πιο συχνή ενδοκοιλιακή φλεγμονή – μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς και, παρά τη σύγχρονη τεχνολογία, να ξεφύγει συχνά από τη διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η νηστεία αποτελεί μία από τις παραδόσεις του Χριστιανισμού. Επειδή όμως από την νηστεία αυτή αποκλείονται μεγάλες ομάδες τροφών όπως το κρέας, το ψάρι, το αυγό και τα γαλακτοκομικά, όσοι επιθυμούν να την ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν και τους τρόπους με τους οποίους θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Ένας στους 3 πολίτες είναι υπερτασικοί και οι μισοί δεν το γνωρίζουν. Από τους υπόλοιπους που γνωρίζουν ότι έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση, το 50% λαμβάνει θεραπεία και το άλλο 50% αδιαφορεί. Τελικά, την πίεσή του ρυθμίζει μόνο το 12 -15% αυτών που λαμβάνουν θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα