• Αθήνα 11854 Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 38
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

ΑΡΘΡΑ

iatrica

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δεν αποτελούν προγνωστικό παράγοντα εγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με Δανούς ερευνητές. Εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο στους άντρες, αλλά μόνο όταν το επίπεδο της χοληστερόλης ήταν σχεδόν διπλάσιο από το μέσο.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

“Ηπατίτιδα” σημαίνει φλεγμονή του ήπατος, δηλαδή του συκωτιού. Στον τίτλο του άρθρου χρησιμοποιήθηκε η λέξη “ιογενείς” για να δειχθεί ότι η αιτία της φλεγμονής για την οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, δεν οφείλεται σε μόλυνση με κοινά μικρόβια, τοξίνες, φάρμακα ή άλλα παρόμοια αίτια, αλλά σε ιούς.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Το σύνδρομο Sjögren (προφέρεται Σγιόγκρεν) είναι μια συστηματική αυτοάνοση πάθηση, που προσβάλλει κατ΄ εξοχήν τους εξωκρινείς αδένες και προπαντός τους δακρυϊκούς και σιελογόνους.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πρόκειται για βλάβη του προσωπικού νεύρου το οποίο είναι υπεύθυνο για την κινητικότητα των μυών του προσώπου. Η πιο συχνή αιτιολογία είναι ιδιοπαθής (δηλ. άγνωστης αιτιολογίας) και ονομάζεται παράλυση του Bell ή 'παράλυση εκ ψύξεως'. Στην περίπτωση αυτή η αποκατάσταση είναι ικανοποιητική.

Διαβάστε περισσότερα